Belediyemizden inanç turizmine destek
Şubat 17, 2024
Başkan Şevik, “Buldan’da Ekoturizmi canlandırmayız”
Şubat 19, 2024

Buldan’da kamp turizmi de canlanacak


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tarih ve Kültür turizminin merkezi olan Buldan’da doğa turizmi de canlandırmak için yeni kamp ve karavan alanları oluşturmak çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Başkan Şevik, “5 bin kişilik kır düğün salonu olarak projelendirdiğimiz Meyele yolu üzerindeki alanın bir bölümünü, kamp ve karavan turizmi alanı olarak düzenliyoruz” dedi.

Buldan, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra sahip olduğu, doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü, yeşil alanları ve temiz havası ile de kamp ve doğaseverler için de cazibe merkezi. İlçede yeni kamp ve karavan alanları oluşturarak kamp ve doğaseverlere yeni imkanlar sunmak için çalışma başlattıklarını açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Bünyesinde barındırdığı kuş ve bitki türleri bakamında 1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan göl ve çevresi turistik bir kamp yeri olarak kullanılmaktadır. Belediye olarak, kamp ve karavan turizmini ilçe merkezine de yaymak istiyoruz. Bu kapsamda, 5 bin kişilik kır düğün salonu olarak projelendirdiğimiz Meyele yolu üzerindeki alanın bir bölümünü kamp ve kavran alanı olarak düzenleyeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

BULDAN’DA İZCİLİK KAMP ALANI OLUŞTURULACAK
Buldan Süleymanlı Yayla Gölü’nde izcilik kamplarına uygun alanlar düzenleneceğini belirten Baştan Şevik, Milli Talim ve Terbiye Keşşaflık adı altında görülmeye başlanan İzcilik, çocuk ve gençlerin bedenen ve ruhen gelişmesine yardımcı olduğunu dikkat çekti. “iyi bir insan, iyi bir vatandaş olabilmek için bireylere rehberlik eden İzciliği Buldan’da geliştirmek ve yaygılaştırmak istediklerini açıklayan Başkan Şevik,”Bu kapsamda Süleymanlı Mahallesi’nde atıl durumdaki okul binasını gerekli izinler alındıktan sonra ‘Keşşafhane’ olarak Gençlik Merkezi izcilerine tahsis edeceğiz. İzcilik alanında da Buldan merkez olmalı. Dünya izcilerini Buldan’a ağırlamalıyız” dedi.

“Buldan, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve geleneksel dokumasında olduğu gibi sporun her branşında da adından söz ettirmeli” diyen Başkan Şevik, “2021 yılında ilk kez Buldan’a off-road heyecanını yaşattık. Off-Road’ı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Buldan sporun her dalında adından söz ettirmeli. Belediye olarak sporun ve sporunun yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu