Buldanlı Birinciler Başkan Orpak’ı ziyaret etti
Nisan 29, 2024
22. BULDAN DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ
Haziran 10, 2024
Buldanlı Birinciler Başkan Orpak’ı ziyaret etti
Nisan 29, 2024
22. BULDAN DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ
Haziran 10, 2024

22. BULDAN DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
YARIŞMANIN ADI: Buldan Yöresel Yemek Yarışması
YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI:
Yarışma Buldan İlçemize ait geleneksel yemeklerin hazırlanması ve sunumunu kapsamaktadır. Bölgemizin kültürel yapısıyla ortaya çıkardıkları mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası boyutta daha geniş kitleler tarafından tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin günümüz yemek kültürüne uyarlanarak ilçemiz gastronomi turizmi alanında da ön plana çıkarılması amacıyla yöresel yemek yarışması düzenlenmektedir.
YARIŞMA KATEGORİLERİ:
Yarışma; başlangıç, ama yemek ve tatlı kategorilerinde yapılacaktır. Her katılımcı her yemek grubundan istediği yöresel ürünlerden hazırlayıp getirecektir. Tek bir yemek grubundan katılmak yarışmayı kazanmak için yeterli olmayacaktır. Örneğin; başlangıç olarak ‘ Çağla dövmesi’, ana yemek olarak ‘ Kuru Kabuk Dolma’, tatlı olarak ‘Saraylı Tatlısı’ gibi menü düzenlemesi yapılabilir. Yemeklerin Buldan yöresine ait olması en önelmiş husustur. Buldan yöresine ait yemekler ile ilgili kaynak kitaplardan ve belediyemiz https://buldan.bel.tr/yoresel-yemeklerimiz/ web sayfasından yaralanılabilir.
Jüri, yemeklerin nasıl yapıldığını ve tarihçesini sizden anlatmanızı isteyebilir.
KATILIM ŞARTLARI VE YARIŞMA KURALLARI:

  1. 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yarışmaya katılım sağlayabilirler. Jüri üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
  2. Yarışma yukarıda belirtilen üç kategoride gerçekleştirilecektir. Bunların dışında başka bir kategoriden yemek kabul edilmeyecektir. Her katılımcının üç kategoriden de yemek getirmesi gerekmektedir.
  3. Katılımcıların getirdikleri yemekler en az 5(beş) porsiyon olacak şekilde ayarlanmalıdır. Yemeklerin servisi ve sunumunda kullanılacak araç ve gereçler katılımcının kendisine aittir. Sunum için kullanılan ekipmanlar değerlendirmeye tabiidir.
  4. Her katılımcı sadece 1 (bir) katılım hakkına sahiptir.
  5. Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
  6. Yarışma başvuruları 07.06.2024 – 20.06.2024 tarihleri arasında Buldan Belediyesi Zabıta Amirliğine yapılmalıdır.
  7. Yarışmacı yemeğin yapımında ve ya sunumunda özellikler bir ürünü tanımlayacak şekilde marka ismi ya da logosu kullanmamaya özen göstermelidir.
  8. Yarışma sonucunda bütün kategorilerin; birincisine çeyrek altın İkincisine ve üçüncüsüne küçük ev aletleri hediye edilecektir. Ödüller, yarışma sonrasında takdim edilecektir.
  9. Komisyon kararı kesindir. İtiraz edilemez ve değiştirilemez.
  10. Buldan Belediyesi, yarışma öncesinde yarışma şartnamesinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Değişiklik yapılması halinde kurum web sayfasında ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır.
  11. Yarışmaya katılan kişiler şartnameyi kabul etmiş sayılır.
    SEÇİCİ KURUL:
    Değerlendirme Buldan Belediyesi’nin belirleyeceği seçici kurul tarafından yapılacaktır. Seçici kurulun verdiği karar kesindir itiraz ve dava edilemez.
    BAŞVURU ŞEKLİ:
    “ Buldan Yöresel Yemek Yarışması’na “ katılmak isteyenler 07.06.2024 – 20.06.2024 tarihleri arasında Buldan Belediyesi Zabıta Amirliğine başvurular şahsen yapabilirler.
    YARIŞMA YERİ VE SAATİ:
    Yarışma Yeri: Nuri Akın Parkı (Yukarı Park)
    Yarışma Saati: 15.30
    Katılımcıların yarışma başlangıcından 30 dakika önce ürünleri ile yarışma alanında ki yerlerini almaları gerekmektedir.