22. BULDAN DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ
Haziran 10, 2024
22. BULDAN DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ
Haziran 10, 2024

22. BULDAN DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ

  1. BULDAN DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ
    EL DOKUMA VE SUZENİ İŞİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
    YARIŞMANIN ADI: Buldan El Dokuması ve Suzeni İşi Yarışması
    YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI:
    Yarışma Buldan İlçemizde faaliyet gösteren üretici ve ihracatçılar tarafından tekstil ve moda tasarımı alanındaki yaratıcı, yenilikçi ve özgün tasarımlarıyla tekstil sektörüne kazandırılmak üzere desteklendiği “Buldan El Dokuması ve Suzeni İşi Yarışması” alanında düzenlenen bir yarışmadır.
    Buldan Belediyesi tarafından yirmi ikincisi (22.) düzenlenecek olan yarışmanın öncelikli amacı; dokumacılarımızın, bölgemizin kültürel yapısıyla ortaya çıkan etnik tasarımları; yetenek, bilgi ve becerileriyle ürüne dönüştürebilecekleri tasarım ve endüstriyel üretim içeren süreçler ile gelişimlerine katkı sağlamaktır.
    Buldan Belediyesi El Dokuması ve Suzeni İşi Yarışması, tekstil sektörünün ihracat gücünü ve geleneksel dokuma kültürünü sürdürme hedefi ile tekstil ve moda tasarım alanında dokumacılarımızın kendilerini ve sanatlarını ifade etme şansı vererek; yenilikçi, yaratıcı ve özgün tasarımlarla potansiyellerini desteklemek, cesaretlendirmek ve tekstil turizmi alanında ilçemizin daha da ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır.
    YARIŞMA KATEGORİLERİ:
    •El dokuması
    •Suzeni işi
    Jüri, el işlerinin nasıl yapıldığını ve tarihçesini sizden anlatmanızı isteyebilir.
    KATILIM ŞARTLARI VE YARIŞMA KURALLARI:
  2. 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yarışmaya katılım sağlayabilirler. Jüri üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
  3. Yarışma konsepti dışında başka bir kategoriden ürün kabul edilmeyecektir.
  4. Her katılımcı en fazla üç (3) ürün ile yarışmaya katılabilir. Sunum için kullanılan ekipmanlar değerlendirmeye tabiidir.
  5. Her katılımcı sadece 1 (bir) katılım hakkına sahiptir.
  6. Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
  7. Yarışma başvuruları 07.06.2024 – 13.06.2024 tarihleri arasında Buldan Belediyesi Zabıta Amirliğine yapılmalıdır.
  8. Yarışma sonucunda bütün kategorilerin; birincisine “çeyrek altın” İkincisine ve üçüncüsüne küçük ev aletleri hediye edilecektir. Ödüller, yarışma sonrasında takdim edilecektir.
  9. Komisyon kararı kesindir. İtiraz edilemez ve değiştirilemez.
  10. Buldan Belediyesi, yarışma öncesinde yarışma şartnamesinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Değişiklik yapılması halinde kurum web sayfasında ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır.
  11. Yarışmaya katılan kişiler şartnameyi kabul etmiş sayılır.
    SEÇİCİ KURUL:
    Değerlendirme Buldan Belediyesi’nin belirleyeceği seçici kurul tarafından yapılacaktır. Seçici kurulun verdiği karar kesindir itiraz ve dava edilemez.
    BAŞVURU ŞEKLİ:
    “Buldan El Dokuması ve Suzeni İşi Yarışması’na “ katılmak isteyenler 07.06.2024 – 13.06.2024 tarihleri arasında Buldan Belediyesi Zabıta Amirliğine başvurular şahsen yapabilirler.
    YARIŞMA YERİ VE SAATİ:
    Yarışma Yeri: Nuri Akın Parkı (Yukarı Park)
    Yarışma Saati: 18:30
    Katılımcıların yarışma başlangıcından 30 dakika önce ürünleri ile yarışma alanında ki yerlerini almaları gerekmektedir.