FESTİVALE DAVET
Eylül 21, 2023
Başkan Şevik’in festival açılış konuşması
Eylül 23, 2023
FESTİVALE DAVET
Eylül 21, 2023
Başkan Şevik’in festival açılış konuşması
Eylül 23, 2023

Özbekistanlı öğrenciler Buldan’ı gezdi


Buldan Belediyesi, Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Senatör ve Devlet Başkanı Başdanışmanı Milletvekili Prof.Dr. Azamat Ziyo’un öğrencileri ile öğretim üyelerini ağırladı.

Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Maveraünnehir’den Anadolu’ya Tarihin Derin Kökleri ve Tarihçilik” Çalıştayına katılmak üzere, Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Senatör ve Devlet Başkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Azamat Ziyo ile birlikte Denizli’ye gelen bir grup öğrenci ile öğretim üyesi Buldan’ı ziyaret etti.

PAÜ İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yasemin Beyazıt eşliğinde ilk olarak BELKÜM’ü ziyaret ederek eski hükümet konağı ve dokuma müzesi olarak kullanılan eski cezaevi koğuşlarını gezen Özbekistanlı akademisyen ve öğrencileri, Belediye Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol karşıladı. Akyol, ilçenin tarihi ve kültürel değerleri ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in talimatlarıyla yürütülen restorasyon ve sokak sağlıklaştırması projeleriyle ilgili bilgi verdi

Daha sonra ilçenin tarihi sokaklarını gezen Özbekistanlı akademisyenler ile öğrenciler, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan geleneksel el dokumalarının satıldığı 14 Mayıs Caddesi’nde bol bol alışveriş yaparak ilçeden ayrıldı.