Başkan söz verdi: Oyun parkı yapılacak
Kasım 9, 2023
Buldan’da10 Kasım programı belli oldu
Kasım 9, 2023
Başkan söz verdi: Oyun parkı yapılacak
Kasım 9, 2023
Buldan’da10 Kasım programı belli oldu
Kasım 9, 2023

Öğrencilerden “Anadolu Esintileri” sergisi


Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı 2.sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Anadolu Esintileri” sergisi tarihi Beyler Konağı’nda açıldı. Sergide yer alan Osmanlı padişahlarının kaftanlarından, sarayın kadın giysileri, günümüz bindallısına kadar çok sayıda tasarım, davetlilerin beğenisini kazandı.

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı 2.sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Anadolu Esintileri” sergisi açılışına PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Tokdemir ile çok sayıda davetli, öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı. Buldan Belediyesi tarafından restore edilerek PAÜ Buldan MYO’na tahsis edilen tarihi Beyler Konağı’nda açılan “Anadolu Esintileri” sergisinde, Moda Tasarım Programı 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladı çok sayıda tasarım yer aldı. Sergide yer alan Osmanlı padişahlarının kaftanlarından, sarayın kadın giysileri, günümüz bindallısına kadar çok sayıda tasarım, davetlilerin beğenisini kazanırken PAÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, öğrencilerle uzun uzun sohbet etti.
Rektör Kutluhan, Moda Tasarım Programı öğrencilerden yeni tasarımlar beklediğini söyledi.
Belediye Başkanı Mustafa Şevik, dokumanın başkenti Buldan’da PAÜ MYO bünyesinde Moda Tasarımı ve Mimari Restorasyon programlarının olmasının büyük şans olduğunu belirterek, “Bizler öğrencilerimizden ilçemizin geleneksel dokumalarını kullanarak yeni tasarımlar hazırlamalarını istiyoruz. Buldan’da olmaları öğrencilerimiz için büyük şans. Biz her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya ve MYO ile işbirliği halinde çalışmaya hazırız” dedi.
Sergi açılışının ardından davetliler, PAÜ Buldan MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen Sillyon Antik Kenti Kazı Başkanı Doç.Dr. Murat Taşkıran’ın sunduğu Sillyon Antik Kenti Anıtsal Yapılarının Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon Statik Elektrik Makine Peyzaj Teşhir ve Tanzim Projesi adlı konferansa katıldı.