Başkan Şevik, MİS Yönetiminde
Mart 25, 2021
Yenicekent ve Güroluk Sosyal Tesisleri hizmete girdi
Mart 29, 2021

Belediye ekipleri, pazarcı esnafını denetledi

Buldan Belediyesi Zabıta Ekipleri, Veteriner Hekim Hayal İnci ile birlikte Perşembe günleri kurulan balık ve peynir pazarını denetledi. Ekipler, balık ve şarküteri ürün tezgâhlarında uyulması gereken kuralların yanı sıra Korona virüs (Covid-19) tedbirlerini de denetledi.

Buldan Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Ertan, Belediyenin sözleşmeli Veteriner Hekimi Hayal İnci ile zabıta ekipleri peynir ve balık pazarını denetledi. İlçede her hafta Perşembe günleri kurulan semt pazarındaki, şarküteri ürünlerinin satıldığı peynir pazarı ile balık pazarı denetimlerinde ürünlerin etiketi, paketlenmesi ve son kullanma tarihleri ile Gıda Hijyeni Yönetmeliği kapsamında incelendi.

Vatandaşların sağlıklı alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini artıran, kurallara uymayan esnafı uyaran Belediye ekipleri, sosyal mesafenin sağlanması için tezgahların önüne şerit çekti. Şarküteri ve balık tezgahlarında uyulması gereken kuralların yanı sıra Covid-19) tedbirlerini de denetleyen Belediye ekipleri, pazarcı esnafı ile vatandaşlara maske dağıttı.

Toplum sağlığı için hem esnaftan hem de vatandaşlardan maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmelerini isteyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Belediye olarak salgınla mücadele konusunda büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Özellikle toplu olunan yerlerde vatandaşlarımızdan ricam, maske, mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyet göstermeleri ve tedbirlere sıkı sıkıya uymalarıdır” dedi.

Başkan Şevik, pazaryeri denetimlerinin aralıksız devam edeceğini vurguladı.