“Buldan yıldızı parlayan bir ilçe”
Ağustos 18, 2021
BAŞKAN ŞEVİK: KUTLU OLSUN
Ağustos 26, 2021

Buldan’ı gururlandıran başarı

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, baba yadigarı evlerini Belediye’ye hibe ederek vefa örneği sergileyen Ballar ailesinin, eczacılık sektörünün en prestijli ödüllerine layık görülen akademik çalışmalarıyla Buldan’ı gururlandıran kızları Prof.Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak’a tebrik etti, başarılarının devamını diledi.

İzmir’de eczacılık yapan Buldanlı Mahmut-Meral Ballar çifti, Buldan’daki baba yadigarı tarihi konağı belediyeye hibe ederek vefa örneği sergilemişti. Bu davranışları ile Buldanlıların takdirini kazanan Ballar ailesinin Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi kızları Prof.Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak da, eczacılık sektörünün en prestijli ödülüne layık görülen çalışmalarıyla ilçe halkını gururlandırdı.

Ege Üniversitesi TV’de yayınlanan Yeniden Ege Programına konuk olan Prof. Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak, Eczacılık Fakültesi’ni tercih ederken annesi eczacı Meral Ballar’ı rol model aldığını söyledi.

Programda araştırmalarından bahseden Prof. Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak, genetik bozukluklar nedeniyle hücrelerde sentezlenen ve kanserden Alzheimer’e kadar birçok hastalığa yol açan hatalı proteinlerle ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü. Prof.Dr. Kırmızıbayrak, 2018 Eczacılık sektörünün en prestijli ödüllerinden olan ‘Altın Havan Ödülü’nü aldı. 2019 yılında ise YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Yılın Doktora Tezi Danışman Ödülüne layık görülen Prof.Dr. Ballar Kırmızıbayrak, ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Buldanlı ailenin kızları Prof.Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak’a çalışmalarında başarılar dileyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Mesir macununun mucidi tıp bilgisi kuvvetli Merkez Efendi, Türkiye’ne Sağlık Bakanlığı yapmış Dr. Behçet Uz gibi tıp alanında adını duyurmuş çok sayıda bilim insanı yetiştirmiştir. Prof.Dr. Ballar Kırmızıbayrak gibi genç i bilim insanlarının başarılı çalışmaları Buldan’ı gururlandırmaktadır. Ben, Prof. Dr. Ballar Kırmızıbayrak’a üstün başarılarından dolayı tebrik eder, çalışmalarının devamını dilerim ” dedi.