Başkan Şevik’ten 15 Temmuz Mesajı
Temmuz 14, 2022
Başkan Şevik, köy pazarını gezdi, alışveriş yaptı
Temmuz 18, 2022

15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

Buldan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla Buldan’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, saat 10.00’da şehitlik ziyaretiyle başladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikte düzenlenen törene, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İmdat Bayram, Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ile kamu kurum ve kuruluşların ilçe temsilcileri ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören, protokol üyeleri tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından Kur’an’ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için dua edilmesiyle sona erdi.

Başkan Şevik,” Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün 6.yıl dönümü. Hain emelleriyle içimize sızan hainler, 6 yıl önce bugün 251 kardeşlerimizin canlarına kıyarak şühedalar makamına yükselmelerine sebep oldular. Kara 15 Temmuz gecesi ve tarihin her cağında binlerce şehidimizin gösterdiği fedakarlıkları hiçbir zaman unutmayacağız, ruhları şad mekanları cennet olsun. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, akşam saat 20.00’dan itibaren hain darbe girişiminin yaşandığı 6 yıl önce, binlerce Buldanlının katılımıyla demokrasi nöbetinin tutulduğu Alanyazı Meydanı’nda düzenlenecek programlarla devam edecek.