YENICEKENT FESTIVALE HAZIR
Ağustos 2, 2022
Spor yatırımları değerlendirildi
Ağustos 3, 2022

Başkan Şevik,Kestane Deresi’ne el attı


Buldan’a bir Km uzaklıkta anıt ağaçlarıyla çevrili Kestane Deresi Çay Bahçesi’nde çevre düzenlemesi ve bakım çalışması başlatan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Şevik, “Burası ile ilgili kır düğün salonu projemiz vardı. Bu dönem projemize hayata geçireceğiz” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, anıt ağaçlarıyla dikkat çeken ve doğa tutkunlarının gözdesi olan Kestane Deresi, 1967 yılında dönemin belediye başkanı Ethem Tümbay tarafından düzenlenerek yöne halkının hizmetine sunulan çay bahçesi ve çevresinde bakım ve düzenleme çalışması başlattı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince çöken kırılan kilitli parke taşları bakımdan geçirilip yenileri döşenirken Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de çevre düzenlemesi çalışmalarına devam ediyor.
Kestane Deresi Aile Çay Bahçesi’ni ziyaret eden Başkan Şevik, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Şevik, belediye başkanlığının ikinci döneminde Kestane Deresi ile ilgili çay bahçesi düzenleme ve kır düğün salonu projelerini hazırladıklarını, ancak hayata geçiremediklerini belirterek “Bu dönemimizde projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarımız başladı. Belediyemizin imkanları doğrultusunda kır düğün salonu düzenlemesi ile yarım kalmış inşaat halindeki binayı tamamlayarak kapalı düğün salonu olarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

YÜRÜYÜŞ ROTASI ÜZERİNDE
Buldan Kaymakamlığı’nın GEKA destekleriyle hazırlanan Yürüyüş ve Bisiklet Yolu güzergahı üzerinde bulunan Kestane Deresi yol yapım çalışmasını 2020 yılında tamamlandığını dikkat çeken Başkan Şevik, “Kestane Deresi, bitki türü ve anıt ağaçlarıyla doğa tutkunlarının gözdesi. Kestane Deresi’nden Süleymanlı Yayla Gölü’ne yürüyüş etkinlikleri düzenlenmektedir. Burasını hem yürüyüş etkinlikleri düzenleyen doğa tutkunlarının dinlenebileceği, hem de ilçe halkımızın yaz kış nefes alabileceği bir mekan olarak projelendirdik. Kır düğün salonu ve kapalı düğün salonu çalışmalarına, önümüzdeki yıl başlayıp,2024 yılında hizmete girmesini hedefliyoruz” diye konuştu.