Tekstil Fuarına Buldan damgası
Kasım 11, 2022
Yenicekentliler yağmur duasına çıktı
Kasım 18, 2022

Fidanlar toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Eylül ayında yanan ormanlık alan ağaçlandırıldı

Fidanlar Toprakla Buluştu
Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla eylül ayında meydana gelen yangında zarar gören bir hektarlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimine ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 2019 yılında ilan edilen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında bu yıl “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” temasıyla düzenlenen fidan dikme etkinliği, Karşıyaka Mahallesi’nde eylül ayında meydana gelen yangında zarar gören bir hektarlık alanda gerçekleştirildi.
Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe Kaymakam Tayfun Deli, eşi Tuğçe Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, protokolün diğer üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda lise ve dengi okul öğrencileri katıldı.
Fidan dikimi öncesi protokol üyeleri ve öğrencilere bilgi veren Buldan Orman İşletme Müdürü Mustafa Altın, “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” temasıyla gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğinin eylül 2022 ‘e meydana gelen alanda gerçekleştirileceğini belirtti. Altın, Servi, zeytin, incir ve fıstık çamı fidanlarının toprakla buluşturulacağını etkinlikte, yaklaşık bir hektarlık alanın ağaçlandırılacağını vurguladı.

YEŞİL BULDAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Şevik, belediye olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını ve ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından, ilçe park ve bahçeler başta olmak üzere, ilçe genelinde ihtiyaç duyulan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. 2007-2014 döneminde ilçe genelinde pembe akasyalar başta olmak üzere çeşitli türlerde 27 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bu dönem ise Ihlamur, akçaağaç, kırmızı Amerikan meşesi, oya, çınar yapraklı dut, kurtbağrı, mabet ağacı, süs elması, defne, dağ muşmulası, tespih, akasya, ceviz gibi farklı türden 15 bine yakın fidan dikimi gerçekleştirdik. İlçemiz genelinde ihtiyaç duyulan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Konuşmanın ardından Kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve öğrenciler tarafından fidanlar toprakla buluşturularak can suyu verildi.
Buldan Orman İşletme Şefliği tarafından fidan dikim etkinliğine katılan protokol üyeleri ve öğrencilere pilav ikramında bulunuldu.