Doğan Mahallesi yağmur duasına çıktı
Kasım 25, 2022
Başkan Şevik, pazaryerini ziyaret etti
Aralık 1, 2022

Buldan Kızılay Butik törenle açıldı

Türk Kızılayı’nın Buldan Belediyesinin katkılarıyla ilçede ikamet eden dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açtığı Kkızılay Butik düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kızılay Buldan Koordinatörlüğü, Buldan Belediyesinin katkılarıyla ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak adına belediye hizmet binasının alt katında yer alan Kızılay Butik’in açılışını yaptı. Kızılay Butik açılışına, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Buldan Kaymakam Vekili Güney Kaymakamı Ökkeş Yusuf İnce, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Osman Yüceliş, Kızılay Buldan İlçe Koordinatörü Servergazi Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Alpaslan Alsoy ile siyasi parti ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri katıldı.

Milletvekili Cahit Özkan açılış konuşmasında, Kızılay Butik açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, Kızılay’a ve Buldan’a hayırlı olması temennisinde bulundu. Milletvekili Özkan, Kanuni Sultan Süleyman’ın “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü hatırlattığı konuşmasına, “Tabi bizim, milletimizin ve medeniyetimizin, merhamet, şefkat, adalet medeniyeti olduğunu bütün dünyaya ecdadımız göstermiştir. Türk Kızılayı 154 yıldır büyük bir özveriyle ihtiyacı olan herkesin yardımına koşuyor. Buldan’da açılışını gerçekleştirdiğimiz Butik Mağaza ile Kızılay ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatacaktır. Vatandaşlarımız Sosyal Markete gelerek ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekler. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye devam etti.

154 YILDIR HİZMET BAYRAĞINI DALGALANDIRIYOR
Osmanlı yaralı ve hasta askerlere yardım amacıyla kurulan Hilal-i Ahmer Cemiyeti’nin (Türk Kızılayı) 154 yıldır hizmet bayrağını dalgalandırdığını vurgulayan Başkan Mustafa Şevik,“ Hilal-i Ahmer ile Osmanlı’dan bugüne İslam coğrafyasında şanlı, hizmet bayrağı olarak yardımlarıyla dalgalanıyor. Ne büyük şeref. Necip Türk milleti adına” dedi.

Kızılay Butik’in ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak hizmet vereceğini belirten Kızılay Buldan İlçe Koordinatörü Servergazi Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Alpaslan Alsoy, “Bize yer tahsisi başta olmak üzere her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’e ve Butik Mağazanın açılışında emeği geçen, hizmet eden herkese teşekkür ederim. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız buradan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Projenin Buldan için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından mağazayı gezen davetliler, Kızılay Butik ile ilgili bilgi aldılar.

Kızılay Butik’in açılışına katılan davetliler, daha sonra Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret etti.
Kızılay Denizli Şubesi, açılışa katılan davetlilere ve öğrencilere çorba ikram etti. Milletvekili Cahit Özkan, aracın üzerine çıkarak çorba dağıttı.