Yenilenen Statta İlk Maç Heyecanı
Ocak 4, 2023
Başkan Şevik,pazar esnafını ziyaret etti
Ocak 5, 2023

Belediye Konuk Evi, restore edilecek


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tripolis Antik kentine ev sahipliği yapan ve Türkiye’nin ilk turfanda çekirdeksiz üzümünü yetiştiren Yenicekent Mahallesi’ndeki hizmet ve yatırımları devam ediyor. Başkan Şevik, 2014 yılında kapatılan atıl vaziyetteki Yenicekent Belediye Konuk Evi’nin restore edilerek yeniden vatandaşların hizmetine sunulacağını açıkladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçe genelinde incelemelerine ve mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Yenicekent Mahallesi’ne giderek vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinleyen Başkan Şevik’e, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan, Yenicekentli Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir ile belediye birim amirleri eşlik etti.

Büyükşehir Yasası ile belde statüsünden Buldan’ın mahallesine dönüşen Yenicekent’te 2014 yılında kapatılan Belediye Konuk Evi’nde incelemelerde bulunan Başkan Şevik, “1980’li yıllarda yapılan Belediye Konuk Evi, 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile kapatılmış. Bahçe içerisinde ve 7 odası bulunan konuk evini, restore ederek yeniden hizmete açacağız” dedi.

İlk kuruluşu Lidya Medeniyetine uzanan Tripolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan, Türkiye’nin ilk turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştiren Yenicekent’in Buldan’ın ve bölgenin önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Yenicekent mahallemizde yaptığımız hizmet ve yatırımlarla çehresini değiştirdik. İlk olarak girişleri yeniden düzenledik. Cadde üzerinde bulunan ve sıvaları dökülmüş, çatıları çökmüş çirkin görüntü oluşturan dükkanları, iş hanlarını restore ederek yeniledik. Mahallemizin kanayan yarası haline gelen pazaryeri ve sosyal tesis inşaatı kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Cumhuriyet Parkı’nı yeniden düzenledik, peyzaj çalışmasıyla modern bir görünüme kavuşturduk. Denizli-Alaşehir yolu üzerindeki girişindeki TAK’ı yeniledik, yolcu bekleme durağı ve çeşmesi ile turizm kentine yakışır çalışma gerçekleştirdik. Şimdi misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz Yenicekent Oteli’ni restore edeceğiz. Yenicekent’imize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Şevik, mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.