Mezarlık kavşağı daha güvenli olacak
Şubat 21, 2023
Karşıyaka Çamlık Çıkmazı yolu açıldı
Şubat 24, 2023

Çarşı Cami çevresinde yıkım devam ediyor

Buldan Belediyesi’nin Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü onayı ile başlattığı 17.yüzyıla ait Çarşı Cami’nin etrafını çevreleyen ve görüntü kirliliği oluşturan dükkânların yıkımı devam ediyor. Buldan’ın tarihi değerlerinden olan Çarşı Camisini çevreleyen dükkanların geçtiğimiz yıl bir bölümünün yıkılarak caminin çehresinin açılmasını sağlayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Caminin sağ tarafından kalan dükkanların da yıkım çalışmasına başladık. Yıkımın ardından açılan cami duvarı aslına uygun olarak restore edilecektir. Böylelikle hem Çarşı Camii tarihi dokusuna kavuşmuş olacak hem de sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması tamamlanan çarşı caddesi ile bütünlük sağlayacak” dedi.