YENİCEKENT STADI YENİ YÜZÜYLE HİZMETTE
Mart 19, 2023
Başkan Şevik’ten Nevruz Bayramı mesajı
Mart 21, 2023

Spor Yatırımları Hız Kesmiyor


Gençleri spora teşvik etmek için spora ve sporcuya olan desteğine devam eden Buldan Belediyesi, 5 mahalleye 5 halı saha yatırımının ardından 5 mahalleye daha 5 basketbol, voleybol ve tenis sahası kazandırmak için kolları sıvadı. Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde çok amaçlı spor sahası inşaatına başladıklarını açıklayan Başkan Şevik, “Gençlerimize sahip çıkarak, çocukların spor ile yetişmesinin önünü açmak istiyoruz” dedi.

İlçe gençlerini spora teşvik etmek için spor yatırımlarına ağırlık veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Mart 2021 yılında Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen törende Spor Toto teşkilat Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında ilçeye çok sayıda spor yatırımı kazandırmıştı.
Protokol kapsamında 5 mahalleye 5 adet basketbol, voleybol ve tenis sahası kazandırmak için kolları sıvayan Başkan Şevik, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde çalışmaların başladığını açıkladı. Burada gençlerin hem basketbol, hem voleybol hem de tenis oynayabileceğini belirten Başkan Şevik, “Buldan’ın gelişmesi için bu tür yatırımların, bu tür tesislerin çoğalması gerekiyor. Biz istiyoruz ki gençlerimiz sporla, sanatla uğraşsın. Sosyal belediyecilik alanı içerisinde yapmış olduğumuz yatırımların tamamı buna yöneliktir” açıklamasını yaptı.

STADLAR TAKIMLARIMIZIN HİZMETİNDE
Protokol gereği ihalesi Buldan Belediyesi tarafından yapılan Buldan İlçe Stadı ile Yenicekent Stadı’nın yenilenme çalışmaları tamamlanarak takımların hizmetine sunuldu. Doğal çim yüzeyli ilçe stadını sentetik çim yüzeye dönüştürüldüğünü belirten Başkan Şevik, “Stadımızı sentetik çim ile kapladık. Tribünleri ile soyunma odasını yeniledik. Yine toprak yüzeyli Yenicekent Mahalle stadımızı sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi, tribünlerinin yenilenmesi ve soyunma odasının yeniden yapılması işi tamamlandı. 2. Amatör D Grubunda mücadele eden Yenicekentspor kulübümüzün hizmetine sunduk. Her iki takımımızın başarılı bir sezon geçirmeleri için, belediye olarak imkanlarımız dahilinde desteklerimiz devam edecektir” dedi.

5 MAHALLEYE 5 HALI SAHA
Başkan Şevik’in önemli projeleri arasında yer alan spor yatırımları mahallerde de devam etti. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, Sarımahmutlu, Bölmekaya, Helvacılar, Kovanoluk ve Türlübey mahallelerindeki halı saha inşaatlarının tamamlanarak Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devrettiklerini açıklayan Başkan Şevik, “İlçe merkezinde ne varsa kırsal mahallelerimizde de olacak diye yola çıktık. Mahallelerimizde yatırımlarımız devam ediyor. 16 mahallemize, vatandaşlarımızın düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği sosyal tesisler yapıyoruz” diye konuştu.