Başkan Şevik,Ankara’da birdizi ziyaret gerçekleştirdi
Haziran 19, 2023
Başkan Şevik, MHP Genel Merkezini ziyaret etti
Haziran 19, 2023
Başkan Şevik,Ankara’da birdizi ziyaret gerçekleştirdi
Haziran 19, 2023
Başkan Şevik, MHP Genel Merkezini ziyaret etti
Haziran 19, 2023

Ağustosta 2 festival birden


Buldan Belediyesi ağustos ayında iki festival birden düzenliyor. 21. Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali taraihini 11-12-13 Ağustos 2023 olarak belirlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 18-19-20 Ağustos tarihlerinde ise Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Sultaniye sofralık Üzüm festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Ayrıca Buldanlılar, 4 Eylül’de de bir dizi etkinlik ve konserlerle kurtuluş günü coşkusu yaşayacak.

Buldan Belediyesi ağustos ayında iki festival birden düzenliyor. Geleneksel Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali bu yıl 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. İlçenin geçmişi 6 bin yıl öncesine dayanan dokuma kültürü ile tarihi zenginlikleri ile doğal güzelliklerinin tanıtıldığı Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nin bu yıl 21.si düzenlediklerini belirten Başkan Şevik, “Festivaller en kapsamlı tanıtım etkinlikleridir. Bu nedenle önemsediğimiz Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivalimizin 21.sini bir dizi etkinlik ve konserlerle gerçekleştireceğiz. Öncelikli amacımız ilçemizin geleneksel el dokuması, tarihi zenginliğini ve doğal güzelliklerini tanıtmak. Bu konuda dokuma yarışmalarının gerçekleştirileceği festivalimizde, yerel mutfağımızı, yöresel lezzetlerimizi tanıtmak amacıyla da geleneksel yemek yarışması gibi etkinliklerle üç gün süreyle hoşça vakit geçirecek olan ilçe halkımız ve misafirlerimiz, Türkiye’nin sevilen ses sanatçılarının konserleriyle de hem eğlenecek hem de stres atacak. Festivaller aynı zamanda ilçe ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Bu konuda da esnafımıza bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” diyerek ilçe dışında yaşayan tüm Buldanlıları festivale davet etti.

YENİCEKENT FESTİVALİ HAZIRLIKLARI DA TAMAMLANDI
Bu yıl 26.sı düzenlenecek olan Yenicekent Tripolis Kültür ve Çekirdeksiz Sultaniye Sofralık Üzüm Festivali 18-19-20 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenecek. Türkiye’nin sevilen sanatçıların sahne alacağı festivalde, Türkiye’nin en iyi turfanda çekirdeksiz sultaniye üzümünü yetiştiren Yenicekentli üreticiler arasında yarışmalar düzenlenecek. Yenicekentliler üç gün süren festivalde hem eğlenecek hem de yorgunluk atacak.

4 EYLÜL’DE KURTULUŞ COŞKUSU YAŞANACAK
Buldan Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 4 Eylül’de düzenleyeceği bir dizi etkinlik ve konserlerle kuruluş coşkusu yaşanacak. 4 Eylül akşamı Alanyazı meydanında düzenlenen konserde Türk Halk Müziği sanatçısı Canan Bayram sahne alacak.