Yayla Gölü’nde çevre temizliği yapıldı
Ağustos 25, 2023
Başkan Şevik’ten gençlere müjde
Ağustos 26, 2023

100. YIL BULDAN’DA COŞKULU GEÇECEK


Cumhuriyetin 100. yılını anlamlı kılmak ve coşkulu şekilde kutlamak isteyen Buldan Belediyesi, özel etkinlikler ve açılışlar düzenleyecek. 22 Eylül’de başlayacak olan “Buldan Festivali 100.Yıl Etkinlikleri” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Cumhuriyet yönetimi ilan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Konseri ile sona erecek.

Buldanlı İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in, Pençe –Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşmesi sonucu iptal edilen Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali ile Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’ni iptal eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festival etkinliklerini Cumhuriyetin 100.Yılı Kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Buldan Belediyesi Başkanı Mustafa Şevik, “Buldanlı evladımız Uzman Çavuş Kemal Özek’in şehadeti bizleri derinden üzdü. O nedenle 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlemeyi planladığımız Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları festivali ile 18-19-20 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivalimizi iptal etmiştik. Festival etkinliklerimizi 100.yıl kutlamaları kapsamında 22 Eylül -29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

100.YIL KUTLAMALARINA HAZIRLANIYORUZ
Özel etkinlik ve açılışlarla Cumhuriyetin 100. yılını anlamlı kılmak ve coşkulu şekilde kutlamak istediklerini belirten Başkan Şevik, 22 Eylül’de başlayacak olan “Festival Buldan 100.Yıl Etkinlikleri”nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Cumhuriyet yönetimi ilan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Konseri ile sona ereceğini açıkladı.

100.yıl coşkuna ortak olmak isteyen tüm hemşehrilerini Buldan’a davet eden Başkan Şevik,“ Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve biz bunun gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte 100. yılı anlamlı kılmak ve coşkulu şekilde kutlamak amacıyla 22-23-24 Eylül tarihlerinde Buldan’da, 29-30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Yenicekent’te birçok etkinlik ve açılış planladık. Bu kapsamda birbirinden önemli tesis ve yatırımı hizmete açacağız. Türkiye’nin sevilen sanatçılarını Buldanlı hemşehrilerimizle buluşturacağız 100.yıl etkinlikleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Cumhuriyet yönetimi ilan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Konseri ile sona erecek” diye konuştu.

SEVİLEN SANATÇILAR SAHNE ALACAK
Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 22 Eylül Cuma akşamı Nigar Muharrem, Hakan Eyiden, 23 Eylül Cumartesi akşamı Kolpa 24 Eylül Pazar akşamı ise Ali Kınık ve Sahra Alanyazı Meydanı’nda Buldanlılarla buluşacak.