Yenicekentliler yağmur duasına çıktı
Kasım 10, 2023
Başkan Şevik, esnafı ziyaret etti
Kasım 11, 2023

“100.Yıl Cumhuriyet Ormanı” oluşturuldu


Buldan’da Cumhuriyetin 100. yılında “geleceğe nefes cumhuriyete nefes” sloganı ile 2 bin hektarlık alana kızılçam ve kara servi fidanları dikilerek “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” oluşturuldu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Buldan Kaymakamlığı koordinesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Buldan Alacaoğlu Mahallesi Çamköy Mevkii’nde bulunan ağaçlandırma sahasında düzenlenen etkinliğe, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, Emniyet Müdürü İmdat Bayram, Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen ile siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyetin 100. yılında “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte, yaklaşık 2 hektarlık alana Kızılçam ve Kara Servi fidanları dikildi.

Başkan Şevik, bu sene çok daha özel bir milli ağaçlandırma günü kutlandığını belirterek, “Alacaoğlu Mahallesi Çamköy Mevkiinde yaklaşık 2 hektarlık alanda oluşturulan orman ’100. Yıl Cumhuriyet Ormanları’ ismini alacak. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ’kıyamet dahi kopsa elinizde bir fidan varsa toprakla buluşturun’ buyuruyor. Bu da bir manevi görevdir” dedi.
Ağaçlandırma etkinliğe katılarak fidan diken öğrenciler, kumbara ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken Başkan Şevik, öğrencileri tebrik etti, hatıra fotoğrafı çekildi.