Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı
Mart 18, 2022
Başkan Şevik, şampiyonluk sevinci yaşadı
Mart 20, 2022

Buldan’ın çağla dövmesi,tarhana festivalinde

Buldan Belediyesi bünyesinde kurulan BELKÜM Kadın Kooperatifi, bu yıl ilki düzenlenen Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali’nde açtığı stantta, ilçenin ödüllü çağla dövmesini, yöresel lezzetleri ve geleneksel el dokuması ürünlerini sergiledi.

Buldan, “Kaşığını al da gel” sloganı ile bu yıl ilki düzenlenen Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali’ne BELKÜM Kadın Kooperatifi standı ile katıldı. Buldan Belediyesi bünyesinde kurulan BELKÜM Kadın Kooperatifi festivalin ilk günü Beyağaç’ta açtığı stantta, ilçenin ödüllü çağla dövmesi ile yöresel lezzetlerini tattırdı, geleneksel el dokuması ürünlerini sergiledi.
BEKÜM Kadın kooperatifi standını ziyaret eden, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kaymakam Ferdi Akgün, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve davetliler Buldan’ın yöresel lezzetlerini tatma imkanı buldu.

Festivalde Buldan standına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti belirten BELKÜM Kadın Kooperatifi Başkanı Aysel Mustak, “Kooperatif üyelerimizle birlikte katıldığımız festivalde, ilçemizin ödüllü çağla dövmesinden, balcan-soğanına, kadınlarımızın evde yaptığı ürünlerinden, geleneksel el dokumalarımıza, tarihi ve kültürel değerlerimizi Beyağaç’ta tanıtma imkanı bulduk. İlçemize ve standımıza olan ilgi bizleri mutlu etti. Bizleri bu imkanı veren başta Beyağaç Kaymakamı Ferdi Akgün ve Belediye Başkanı Mustafa Akçay ile desteklerini bizlerden esirgemeyen Buldan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’e teşekkür ederiz” dedi.