Yaşayan Kültür Mirasına Destek
Haziran 30, 2022
Başkan Şevik, tarihi mahalleyi adım adım gezdi
Temmuz 7, 2022

Canlı hayvan Pazarı Açıldı  

Buldan Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki canlı hayvan pazarında başlattığı yenileme çalışmasını tamamlanarak, kurbanlık satışlarına açıldı. Ahşap bölmeli, kiremit çatılı olarak yeniden inşa edilen hayvan alım-satım yerinin daha modern ve daha hijyenik görünüme kavuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Bu pazarı kısa sürede tamamlayarak, ilçemize kazandırdığımız için mutluluk duyuyoruz” dedi.

Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’in ilçe hayvancılığını geliştirmek amacıyla hazırladığı 100 yıllık mezbahanın restorasyonu projesi kapsamında yenilenen canlı hayvan pazarı, kurbanlık satışlarına açıldı. Mezbaha binasının restorasyonu ile kesim alanı inşaatının devam ettiğini belirten başkan Şevik, “Eski belediye başkanlarımızdan Talat Tarakçı döneminde yapılan mezbaha binasının restorasyonu ile yeni hayvan kesim alanı inşaatı tamamlandığında burası bölgenin en modern mezbahası ve canlı hayvan pazarı olacak.  Burası yalnızca Buldanlı hayvan yetiştiricilerimize değil bölgede hayvanlarını satmakta zorlanan yetiştiricilere de modern bir tesiste satış imkânı sağlayacak” dedi.

Ayrıca alıcılara da güvenli ve modern bir hizmet sunulacağını, kurban kesimlerinin usullere uygun ve hijyenik bir ortamda yapılmasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Şevik, “Canlı Hayvan Pazarı alanını kısa sürede tamamlayarak kurbanlık satışlarına açmaktan mutluluk duyuyoruz. En kısa zamanda da mezbaha bölümünü hizmete açacağız.  Çiftçimize hayırlı olmasını ve bereket getirmesini dilerim” dedi.

Ahşap ve kiremit çatılı bölmelerden oluşan hayvan alım satım alanı, yenilenen yüzüyle hem satıcıları hem de kurbanlık almak için gelen vatandaşların beğenisini topladı.