Buldan Belediyesi’nden bir ilk daha
Başkan Şevik,adaylık başvurusunu yaptı
Kasım 21, 2023

BULDAN’DA RESİM VE EBRU KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Buldan Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Habip Çamlıyer Konservatuarı ve Kültür Evi çatısı altıda açtığı kurslarla ilçe gelinde sanatseverleri bir araya getirmeye devam ediyor. Açtığı ücretsiz enstrüman kurslarında her yıl 7’den 70’e yüzlerce kişiyi buluşturan Buldan Belediyesinin resim ve ebru kursları da ilgi odağı oldu.

Buldan Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokaktaki, özgün mimarisiyle dikkat çeken tarihi evi restore ederek Habip Çamlıyer Konservatuarı ve Kültür Merkezi olarak sanatseverlerin hizmetine sunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Kültür-sanat ve hobi edindirme kurslarımızla vatandaşlarımıza hem eğlenme hem de yeteneklerini sergileme imkanı sunuyoruz. Yaklaşık 5 yıldan beri devam eden ücretsiz müzik kurslarımıza resim ve ebru sanatını da ekledik. İlgilenen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” dedi. Resim Öğretmeni Hale Yorğun tarafından verilen yağlıboya, suluboya, akrilik boya, guaj tekniği ile resim kurslarının yanı sıra Ebru Sanatı, ip sanatı, taş boyama, cam boyama gibi kurslarının da verildiği Habip Çamlıyer Konservatuarı ve Kültür Merkezi’nde yetenekli öğrenciler keşfediliyor. Ayrıca kurslara katılan ortaokul ve lise öğrencileri, hedeflerindeki okulların güzel sanatlar bölümüne girmek için eğitim alıyor.